Meyvə və tərəvəzi bu yollarla təzə saxlayın

Bəzən soyuducunun ağzını açarkən xoşagəlməz hallarla rastlaşırıq. Qoyduğumuz tərəvəz və ya meyvələrin xarab olduğunu, qaraldığını, büzüşdüyünü görürük. Meyvə və tərəvəzlər düzgün şəraitdə saxlanılmadıqda xarab olurlar. Həmçinin onları soyuducuya qoymazdan əvvəl qətiyyən yumaq olmaz. Bundan əlavə bu məhsullar quru şəraitdə saxlanılmalıdır.
Bəzi meyvə və tərəvəzləri soyuduca saxlamaq olmaz. Onları yalnız otaq temperaturunda saxlamaq lazımdır. Doğranmış tərəvəzləri su ilə dolu olan bankaya yığıb saxlamaq lazımdır. Aşağıdakı fotolara diqqətlə baxın və məsləhətlərimizdən faydalanın.

Meyvələri, konteynerin içinə quru dəsmal və ya salfet qoymaqla saxlaya bilərsiniz.

ciyelek

avokado

 

Bibər, xiyar və pomidorlar otaq temperaturunda saxlanılmalıdır soyuducuda yox.

bibər

Bananın saplağına streç sarıyaraq xarab olmağının qarşısını ala bilərsiniz.

banan

 

Doğranmış tərəvəzləri su ilə dolu olan bankaya yığıb saxlamaq lazımdır.

1

 

Göyərti, meyvə və tərəvəzlərin bəzilərini soyuducunun daha isti yerində saxlamaq lazımdır.

2

 

Bəzi meyvələri: banan, şaftalı, yemiş, armud, gavalı, manqo və həmçinin yanaşı saxlamaq olmaz.

meyvə

 

Soğan və kartofu ayrı yeşiklərə yerləşdirin.

o

 

Soğan və sarımsaq daha çox qaranlığı sevir.

2

 

 

 

 

 

Bir cavab yazın

error: Mətndən istifadə etmək qadağandır!
%d bloqqer bunu bəyənir: