Nə üçün suyu təkrar qaynatmaq olmaz

Hər birimiz tez-tez sevimli şou və ya seriala baxaraq unuduruq ki çaydandakı su artıq qaynayıb. Onu yenidən işə salıb suyu təkrar qaynadırıq. Bilirsinizmi bu zaman suyun tərkibində nələr baş verir?

Su qaynayan zaman onun tərkibi dəyişir və bu da tamamilə normal bir prosesdir. Uçan komponentlər buxara çevrilir və uçub yox olurlarş Beləliklə qaynamış su istifadə üçün tam yararlı hala düşür.

Lakin təkrar qaynama zamanı suyun tərkibi artıq pis mənada dəyişir. Bu zaman artıq suda ziyanlə komponentlərin yaranması baş verir.

Bu komponentlər içində arsen, nitratlar və flüor var. Təkrar qaynatma zaman faydalı minerallar da ziyan verə bilər. Məsələn, kalsium duzları böyrəklərdə və öd kisəsində daşlar yarada bilər.

Arsen

Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatına görə “içməli suda olan ziyan əsasən arsenlə bağlıdır”.

Frame.az

Bir cavab yazın

error: Mətndən istifadə etmək qadağandır!
%d bloqqer bunu bəyənir: