Bizim AşpazDünya MətbəxiEventsLəzzətli BölümTəqdimat

Azərbaycan Milli Kulinariya Assosiasiyasının 2022-ci “Şuşa ili” üçün hesabatı və fəal üzvlərin mükafatlandırma mərasimi

Tədbirdə AMKA-nın 2022-ci “Şuşa ili” görülən işlərin, tədbirlərdən yekun hesabatı verildi. Tədbirdə Azərbaycan Milli Kulinariya Assosiasiyasının Prezidenti  və Dünya İslam Kulinariya Birliyinin Prezidenti Tahir Əmiraslanov çıxış etdi. İl boyu görülən işlərdən və 2023-cü ilin planlarından danışdı.

Tədbirdə diplomlar verildi:

“Milli Mədəniyyəti” nə verdiyi dəstəyə görə

Nigar Əmirbəyova (bloqer)

Elnarə Heybətova  (“Qarabağ mətbəxinin inciləri” kitabın dizayneri)

Sinuzər Suleymanova (aşpaz)

Azərbaycan Respublikası QHT- lərə Dövlət Dəstəyi Agentliyinin “Şuşa ili” qrant layıhəsi çərçivəsində Qarabağ mətbəxi üzrə usta siniflər keçdiyinə görə:

Elnura Hüseynova (konditer)

Əzizağa Nəbiyev (konditer)

Aysel Sultanova (konditer) 

Röyal Baxışov (aşpaz)

Xanım Əliyeva (usta aşpaz)

Amid Mirzəyev (aşpaz)

“Şuşa ili” qrant layihə ilində fəal iştirakına görə:

Oruc Əliyev (usta aşpaz, idarə heyətinin üzvü)

Firdovsi İsmayılov (usta aşpaz, idarə heyətinin üzvü)

Rəhman Ələkbərov (usta konditer)

Elçin Məmmədov (usta aşpaz) 

Yeganə İsmayılzadə 

İlkin Əkbərzadə (Azərbaycan Aşpazlar Qildiyanın Sədri)

Eynur Nagdəliyev (Azərbaycan Aşpazlar Qildiyanın üzvü)

2022-ci ildə AMKA tərəfindən “Dolma bütün şübhələrə son” kitabı 4 dildə (özbək, türk, rus, ingilis ) çap edildi.

Kitabın təqdimatı Bakıda, Lənkəranda, Türkiyədə və Livanda keçirildi.

Azərbaycan Respublikasının Qeyri-Hökumət Təşkilatlarına Dövlət Dəstəyi Agentliyinin “Şuşa İli” çərçivəsində “Qarabağ mətbəxinin inciləri” kitabı qrant layihəsinin qalibi oldu və bu layihə çərçivəsində kitab çap edildi.

“Qarabağ mətbəxinin inciləri” kitabın usta siniflərlə və mətbəxin nümayişi ilə birlikdə təqdimatı Şuşada, Gəncədə (Azərbaycan Texnoloqiya Universitetində), Bakıda (5 saylı peşə məktəbində,”Xanədan” Etnorestoranında),Türkiyədə (Mardin, İstanbul, Çanaqqala şəhərlərində) keçirildi.

Livanda keçirilən Dünya Halal çempionatının kuboku qazandıq və Lənkəran şəhərinə verdik.

Dünya Aşpazlar Olimpiadasında 8 nəfərdən ibarət Azərbaycan Milli komandası iştirak etmişdir. Yarışlarda komanda üzvləri ümumilikdə 15 medal (8 qızıl, 4 gümüş, 3 bürünc) qazandı.

“Yaban Bulvar” restoranında Lənkəran mətbəxi aylığı və usta siniflər keçirtdik.

2022-ci ildə Şuşada 3 dəfə tədbir keçirtdik və keçirilən tədbirlərdə iştirak etdik.

BƏƏ-nin Əbu-Dabi şəhərində keçirilən “Worldchefs Congress and Expo” adlı konqressdə iştirak etdik.

AMEA-nın Tarix İnstitutu nəşr etdiyi “İrəvan olduğu kimi” məcmuasində məqaləmiz dərc edildi.

Bir çox digər tədbir və təşəbbüslərlə çıxış etdik

 

Leave a Reply

error: Mətndən istifadə etmək qadağandır!