MəsləhətSağlamlıq

Dondurulmuş qidalar haqqında bilmədikləriniz

Bir çox insanlar, xüsusən işləyən və yemək bişirməyə vaxtı olmayanlar, hazır və dondurulmuş qidalara üstünlük verir. Lakin, dondurulmuş qidalardan istifadə nəqədər rahat olsa da bir o qədər ziyanlı da ola bilər. Sizə, dondurulmuş qidalar haqqında bəzi vacib məlumatlar vermək istəyirik.

Dondurulmuş qidaların dadı, qoxusu dəyişə bilər. Lakin, zəhərlənmə halları baş vermir.
Dondurulmuş qidalarda heç vaxt bakteriyalar qalmır.
Buz dolabı qidaların xarab olma vaxtını qoruyub saxlayır.
Qida son istifadə tarixinə görə hər zaman dondurula bilər.
Buzluqdan çıxarılmış, buzu əridilmiş qidanın 24 saat ərzində yeyilməsi məsləhətdir. Gec yeyildikdə bakteriyaların sürətli artma riski var.
Buzluqda uzun müddət qalan qidanın 38%-i tərkibini itirmiş olur.
İstidə bakteriya çox olduğu üçün, buz dolabından çıxarılmış qidanın yavaş-yavaş əridilməsi məsləhətdir (məsələn: buzluqdan çıxardığınız əti isti suya qoymayın).
Buz dolabından düyü yeməyi çıxarılırsa, onu soyuducunun aşağısında əritmək məsləhətdir.
Bir qidanı ikinici dəfə dondurmaq məsləhət görülmür. Ancaq bişmiş qidanı ikinci dəfə dondura bilərsiniz.

Leave a Reply

error: Mətndən istifadə etmək qadağandır!